Nieuws
1298840
Nieuws

VROUW magazine

Lisanne bij Marco Borsato op podium: Ik gaf kanker een plek door muziek te maken

Twaalf maanden, twaalf bekende en onbekende vrouwen die het nieuws haalden. Zij vertellen waarom dit jaar voor hen extra speciaal was. Maart was de maand van Lisanne Spaander (18). Zij mocht optreden met haar zelfgeschreven liedje Vechtersbaas tijdens Marco Borsato’s laatste Symphonica in Rosso-concert.

"Twee jaar geleden kreeg ik de diagnose botkanker. Ik had maandenlang behandelingen en lange ziekenhuisopnames. Om alles wat er door mijn hoofd ging een plekje te geven, schreef ik Vechtersbaas. Toen ik het eerste couplet af had, liet ik het horen aan de verpleging en mijn moeder. Iedereen moest huilen!"

EEN ALBUM MAKEN 

"De maatschappelijk werker in het ziekenhuis vroeg of ik een Bekende Nederlander wilde ontmoeten, als wens. Ik koos voor Marco Borsato: vroeger luisterden we altijd zijn muziek en het leek me een aardige man. Op zijn kantoor liet ik mijn liedje horen. Hij had tranen in zijn ogen, zo mooi vond hij het. Ik kreeg kaartjes voor zijn concert en als verrassing in het programma Staatsloterij: Puur Geluk mocht ik mijn lied ook nog opnemen in de studio, met de Marcel Fisser Band. Die laatste haalde er een platenbaas bij die me ter plekke een contract gaf, daarna besloten we een heel album te maken."

Lees het hele verhaal van Lisanne op VROUW.nl: 'En nu ging het echt gebeuren!'