Nieuws/Binnenland
1298847
Binnenland

Koning met dagkaartje in de metro

Amsterdam - Tijdens een werkbezoek aan de hoofdstad is koning Willem-Alexander per metro naar zijn plaats van bestemming gereden, de voormalige Bijlmermeer.

Reizigers die dinsdagmiddag de metro namen naar Zuidoost keken verbaasd op toen zij Koning Willem-Alexander geroutineerd tegen een steunstang aan zagen leunen, in gezelschap van burgemeester Van der Laan. ,,Dat is de man van Koningin Maxima'', riepen enkele jongeren lachend toen ze doorhadden dat het hoge gezelschap zich aan boord van het metrostel bevond. De koning was op weg naar een bijeenkomst met moskeebesturen en Christelijke gemeenschappen in de Bijlmermeer, om meer te horen over de manier waarop de culturen samenleven in het diverse stadsdeel.

Ook het in- en uitchecken ging de koning geroutineerd af, die net als Van der Laan gebruik maakte van een dagkaartje van het GVB. Aangekomen bij halte Kraaiennest in Zuidoost werd de monarch met gejuich ontvangen. Maar in een jongerencentrum kreeg hij tijdens een gesprek met jonge wijkwerkers ook het verzoek om zich duidelijker uit te spreken tegen racisme.