Nieuws
1298870
Nieuws

Jeffrey Wijnberg

Zo ontmoet je elkaar écht met Kerstmis

Kletsen, kwebbelen of klessebessen: de meeste gesprekken gaan nergens over en raken even vlot in de vergetelheid als dat zij gevoerd worden. En dat is geen punt.

Ik bedoel, gezellig teuten om de tijd door te komen, is gewoon wat mensen doen. Zeker tijdens de feestdagen. Toch  is er soms behoefte aan verdieping in het contact. En dat is gelukkig zo geregeld.

Want niets is zo effectief als een persoonlijke vraag; en dan liefst een vraag die nadrukkelijk ook als persoonlijk wordt aangekondigd: 'Zeg Jantien, ik heb een persoonlijke vraag aan jou; zou jij mij kunnen vertellen wat  voor veranderingen jij doormaakt, nu je weet dat je zwanger bent?'

Een verdiepingsslag

Per direct zal het gesprek een verdiepingsslag maken, waardoor in kort bestek het contact ook als intiemer en bevredigender wordt ervaren. Opvallend in dit verband is dat het stellen van persoonlijke vragen nog betrekkelijk weinig wordt gebezigd; en al helemaal niet met de hier bovengenoemde aankondiging. 

Nu kan het heel goed zijn dat veel mensen helemaal geen belangstelling koesteren voor hun luisteraars; en genoeg hebben aan een oppervlakkige uitwisseling van informatie. Maar de kans is veel groter dat de mens de nodige drempelvrees ervaart als het gaat om het stellen van een persoonlijke vraag, al was het alleen maar om te voorkomen als bemoeial weggezet te worden.

'Het contact wordt ook als intiemer en bevredigender ervaren', op VROUW.nl meer van Jeffey.