Nieuws/Binnenland
1299267
Binnenland

Vondst lichaam Almere geen toevalstreffer

Jdesse Boerenveen

Jdesse Boerenveen

Almere - De vondst van het lichaam van Jdesse Boerenveen donderdagmiddag was geen toevalstreffer. Er is gericht gezocht door de politie na informatie die is voortgekomen uit het onderzoek naar zijn verdwijning.

Jdesse Boerenveen

Jdesse Boerenveen

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Noord-Holland. Het lijkt erop dat een van de twee Amsterdammers die vorige week zijn opgepakt voor de ontvoering van Boerenveen, belangrijke informatie over de locatie heeft gegeven. De vrouw is vrijgelaten, de man zit nog vast.

Boerenveen verdween op 1 december. Al snel ging de politie uit van een kidnap en tuigde een groot onderzoek op. Hoe de twee verdachten in beeld kwamen, is niet bekend. Donderdagmiddag ging de politie met boten het Gooimeer op bij Almere Haven en ontdekte toen het lichaam.

Het lichaam moet nog geïdentificeerd worden, maar er bestaat weinig twijfel. „Maar om het honderd procent zeker te weten, moeten we nog even wachten”, aldus een politiewoordvoerder.

Boerenveen was een bekende uit het criminele circuit. Hij droeg de bijnaam ’armpje’ vanwege een handicap aan zijn arm. Hij zat recent nog gedetineerd.