Nieuws/Binnenland
1299639
Binnenland

Jaaroverzicht maart

Telegraaf.nl blikt terug op het bewogen jaar 2016. Vandaag is het de beurt aan de maand maart, waarin miljonair Koen Everink dood wordt gevonden in zijn huis, Brussel wordt getroffen door bloedige aanslagen en de wereld afscheid moet nemen van Johan Cruijff.

Koen Everink vermoord in zijn huis

Miljonair Koen Everink wordt in zijn huis in Bilthoven dood gevonden. Hij blijkt met messteken om het leven te zijn gebracht. Everink werd bekend als de man die ’door kickbokser Badr Hari in een skybox van de Amsterdam ArenA in elkaar werd gemept.’ Tenniscoach Mark de J. komt al snel in beeld als verdachte. Lees meer.

Hoofd op Amsterdamse stoep gelegd

Een voorbijganger doet een lugubere ontdekking op de Amstelveenseweg in Amsterdam. In een emmer ligt een afgehakt hoofd. Het blijkt om het hoofd te gaan van Nabil Amzieb, wiens lichaam een dag eerder in een uitgebrande auto werd gevonden. Hij is het zoveelste slachtoffer in de Mocro-oorlog in de Amsterdamse onderwereld. Lees meer.

Fleur (19) dood na race vader en zoon

De 19-jarige Fleur Balkestein maakt geen enkele kans als in haar Toyota Aygo op hoge snelheid wordt aangereden door een beschonken vijftiger in een Porsche. De man hield een race met zijn zoon. Twee weken lang vecht Fleur voor haar leven, maar uiteindelijk overlijdt ze aan haar verwondingen. Lees meer.

Migratiedeal met Turkije

De Europese Unie komt tot een akkoord met Turkije om de ongeremde stroom migrante die via het land Europa binnenkomt een halt toe te roepen. In ruil voor geld, visumvrij reizen voor Turken en uitzicht op EU-lidmaatschap laat Turkije de migranten niet meer zomaar Europa binnentrekken. Lees meer.

Historisch bezoek Obama aan Cuba

Voor het eerst in negentig jaar zet er weer een Amerikaanse president voet op Cubaanse bodem. Het historische bezoek van president Barack Obama moet het einde inluiden van de jarenlange vete tussen de VS en het communistische eiland. Lees meer.

Johan Cruijff overleden

Nederland moet afscheid nemen van zijn beste voetballer ooit. Tegen de longkanker die hem trof stond hij met 2-0 voor, zei hij in februari nog. Maar de ziekte komt terug en velt de voetballegende op 68-jarige leeftijd. Wereldwijd wordt verslagen gereageerd op het verlies. Lees meer.

Terreuraanslagen in Brussel

Na Parijs krijgt ook Brussel te maken met bloedige terreuraanslagen door moslimextremisten. Terroristen laten eerst op vliegveld Zaventem twee bommen ontploffen en een uur later is er ook een explosie in de metro. Naast de drie aanslagplegers komen er 32 mensen om. Meer dan 300 mensen raken gewond. Lees meer.

De meest gelezen berichten in maart:

1. Dode in woning Bilthoven is Koen Everink

2. Vriendin René van der Gijp plotseling overleden

3. ’René van der Gijp neemt zoon in huis’

4. Chaos na terreuraanslag

5. CRUIJFF (68) OVERLEDEN

6. Deelnemer ’Ik Vertrek’ overleden

7. IS: er komen zwarte dagen

8. Hierom brak Micky écht met Adam...

9. Schijn bedriegt

10. Ex Johnny de Mol doet boekje open

Bestel nu het Telegraaf jaarboek 2016!

Bekijk hier de andere maandoverzichten