Nieuws/Buitenland
129964861
Buitenland

Ook eigen president werd ziek

Brazilië breekt dagelijkse coronarecords

Brazilianen in Porto Alegre, Brasil.

Brazilianen in Porto Alegre, Brasil.

BRASILIA - In Brazilië zijn de afgelopen 24 uur 69.074 inwoners besmet geraakt met het coronavirus en 1595 gestorven aan de gevolgen van het longvirus. Het gaat in beide gevallen om de hoogste stijgingen in een etmaal sinds het begin van de pandemie. Dat blijkt uit nieuwe gegevens die woensdag door het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid zijn bekendgemaakt.

Brazilianen in Porto Alegre, Brasil.

Brazilianen in Porto Alegre, Brasil.

Sinds het virus is uitgebroken zijn meer dan 2,5 miljoen Brazilianen geïnfecteerd en 90.134 van hen gestorven. Na de Verenigde Staten is Brazilië wereldwijd het zwaarst getroffen door de coronapandemie.

„Brazilië beleeft de ergste fase van de pandemie”, zegt Alexandre Naime, hoofd van de afdeling infectieziekten van de universiteit in Sao Paulo. „Paradoxaal genoeg gaan overheidsbeleid en persoonlijk gedrag de andere kant op, alsof we geen dagelijkse tragedie beleven”, voegde hij eraan toe.

Bolsonaro

De regering van president Jair Bolsonaro heeft woensdag aangekondigd dat het een verbod zal intrekken op buitenlandse reizigers die naar het land vliegen. Dat is sinds maart van kracht. De reizigers zijn welkom als ze een ziektekostenverzekering hebben tijdens hun verblijf.

Het opheffen van de beperkingen komt op het moment dat nieuwe hotspots in Brazilië dagelijks aan kracht winnen. Sao Paulo, de dichtstbevolkte en zwaarst getroffen staat van Brazilië, werkt aan het wegwerken van een achterstand in het registreren van besmettingsgevallen en meldde woensdag alleen al meer dan 26.000 besmettingen.