Nieuws
1299797
Nieuws

Opgebiecht

'Met haar wordt het zeker geen 'Zalig kerstfeest'

Ik ken haar al zo lang. Haar moeder en mijn moeder waren vriendinnen. Ze waren tegelijkertijd zwanger. We woonden in dezelfde straat. Zij was enig kind, ik heb vier broers. Zij was heel vaak bij ons, want ze vond het bij ons thuis altijd veel gezelliger. Enfin, we zaten dus veel samen in de box en groeiden samen op, als een soort tweelingzusjes. Met het verschil dat we totaal niet op elkaar lijken.

Uiterlijk niet, en innerlijk nog minder. Maar dat wist ik toen natuurlijk nog niet. Mijn vriendin was een soort barbiepopje, ik een halve jongen. Zij was toen al een enorme dramaqueen, ik een introvert muisje. Ik vond het dan ook best moeilijk om met haar om te gaan, maar was door de vriendschap van onze moeders min of meer tot haar veroordeeld.

ENORME IMPULSIVITEIT

Toen al, en nu nog steeds. Ze is geen familie en ze is geen echte vriendin en toch is ze altijd aanwezig in mijn leven. En niet op een leuke manier. Er is namelijk altijd wat met haar. Door haar enorme impulsiviteit en giga temperament komt ze haar hele leven al in de problemen. En omdat ze zelf dus geen broers of zussen heeft, ben ik degene bij wie ze komt uithuilen.

Avondenlang zat ik al met haar aan de keukentafel of aan de telefoon als ze weer eens ruzie had met collega’s, officiële instanties of haar baan kwijt was. Midden in de nacht heb ik moeten uitrukken als het weer eens misliep met een geliefde. Tot haar grote verdriet heeft ze nog steeds geen man en dus ook geen kinderen. Niemand die het lang met haar uithoudt en dat begrijp ik (helaas) volkomen.

 

Lees meer op VROUW.nl: 'Het klinkt misschien hardvochtig, maar met haar wordt het zeker geen 'Zalig kerstfeest'