Nieuws
1299849
Nieuws

Achter de schermen: reisreportage

VRIJ in... Oman

Kleurige bloemen en net gras bij het paleis

Kleurige bloemen en net gras bij het paleis

VRIJ reist de wereld rond op zoek naar de mooiste verhalen. Verslaggeefster Marjolein Schipper is op cruise en komt vanuit Dubai aan in Oman.

Kleurige bloemen en net gras bij het paleis

Kleurige bloemen en net gras bij het paleis

Meestal liggen grote cruiseschepen ver buiten de plaatsen die ze aandoen. Sultanaat Oman is een uitzondering; vanuit de haven wandel je zo hoofdstad Muscat in. De souk bevindt zich op een steenworp afstand van onze aankomstplek, maar eerst ga ik het paleis van sultan Qaboos bekijken.

Eén van de vele paleizen, want de sultan beschikt er over minstens tien en waarschijnlijk nog meer. Onderweg vertelt gids Salim Alabri, zoals de meeste Omani gehuld in een wit gewaad, dat de sultan zelfs over een eigen vliegveld beschikt. En in de haven liggen ook nog eens twee grote jachten....  Je zal je eens vervelen natuurlijk.

 

Oman is een welvarend land met werkelijk brandschone straten. Wie het waagt een papiertje weg te gooien kan op een flinke boete rekenen.

De paleisgronden zijn helemaal onwaarschijnlijk netjes. Het gras ziet eruit alsof het met een nagelschaartje is bijgeknipt en het paleis is een Efteling-achtige mengeling van roze en blauwe bloemen en zoete kleuren. De sultan is trouwens afwezig; maar dat is geen verrassing met zoveel paleizen...

Meer lezen over de reis van Marjolein?

Zie ook:

Vrij op weg naar... Oman

----

Volg VRIJ en Marjolein op Instagram: @vrijmagazine en @marjolein.schipper