Nieuws/Binnenland
1300007
Binnenland

Extra maatregelen Serious Request na Berlijn

Breda - Er worden extra hekken geplaatst bij het Glazen huis. De gemeente Breda neemt extra veiligheidsmaatregelen na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. „De gebeurtenissen in Berlijn zorgen dat we extra alert zijn”, zegt burgemeester Paul Depla

VOLG HIER HET LIVEBLOG OVER BERLIJN

Rondom de Grote Markt worden nu extra hekken geplaatst, om te voorkomen dat auto’s en vrachtwagens dicht bij het Glazen Huis kunnen komen. Dat kondigt de gemeente aan op haar website.

Breda is dit jaar gaststad voor 3FM Serious Request. De stad had al eerder veiligheidsmaatregelen getroffen, ook om een scenario als in Berlijn te voorkomen. Zo waren alle toegangswegen naar de Grote Markt al afgezet zodat er geen vrachtwagens doorheen konden.

Door de extra hekken die er nu in de vroege ochtend komen rondom het plein, kunnen er geen voertuigen meer dicht bij het Glazen huis komen. Leveranciers die winkels en cafés rond het marktplein willen bevoorraden, moeten dat nu met een steekkar doen. „We vragen hiervoor begrip. Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit”, aldus Depla.