Nieuws/Buitenland
1300052
Buitenland

Merkel bezoekt plaats aanslag Berlijn

Angela Merkel bezoekt plaats aanslag Berlijn.

Angela Merkel bezoekt plaats aanslag Berlijn.

BERLIJN - Bondskanselier Angela Merkel heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan de plek in Berlijn waar maandag een aanslag werd gepleegd. Ze legde onder andere een witte roos op de bloemen die het publiek heeft neergelegd bij de Gedächtniskirche vlakbij de plek van het bloedbad in het centrum van de Duitse hoofdstad.

Angela Merkel bezoekt plaats aanslag Berlijn.

Angela Merkel bezoekt plaats aanslag Berlijn.

Merkel werd onder anderen vergezeld door de ministers De Maizière (Binnenlandse Zaken) en Steinmeier (Buitenlandse Zaken). Het gezelschap maakte een wandeling over het deel van de kerstmarkt dat door de aanslag werd getroffen en sprak met politiemensen. Merkel schreef later een boodschap in het condoleanceregister in de kerk.

Bondskanselier Merkel arriveert bij de Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche pic.twitter.com/k7BbRK2ZkF— Mike Muller (@_MikeMuller) 20 december 2016

Eerder op de dag had de bondskanselier al haar afschuw over de aanslag uitgesproken. Bondskanselier Merkel heeft bloemen gelegd en is weer vertrokken. Veiligheidsmaatregelen zijn groot. #Berlijn pic.twitter.com/yPRfgfuR4R— Mike Muller (@_MikeMuller) 20 december 2016

Door het incident, waarbij een vrachtwagen door een deel van een drukbezochte kerstmarkt reed, verloren twaalf mensen het leven en raakten meer dan veertig mensen gewond.