Nieuws
1300119
Nieuws

Schippers dreigt: Einde aan collectieve zorgpolis

Amsterdam - Minister Schippers (Volksgezondheid) dreigt de mogelijkheid voor collectieven om samen een zorgverzekering af te sluiten de nek om te draaien. De bewindsvrouw reageert daarmee op het nieuws dat zulke collectieve polissen verzekerden nauwelijks voordeel opleveren.

Liefst 6,2 miljoen Nederlanders zijn lid van een zorgcollectief – ze krijgen enkele procenten korting bij bepaalde verzekeraars omdat ze werknemer zijn bij een bepaald bedrijf of lid zijn van bijvoorbeeld een vakbond.

Omdat die verzekeringen voor alle leden van het collectief hetzelfde zijn, komen ze voor niemand écht goed uit. Prijsvergelijker PriceWise denkt dat de helft van alle collectief verzekerden beter af is met een individuele polis op maat. „Wat moet een stel van rond de zestig met anticonceptie en kraamzorg als extra dekkingen?” vraagt PriceWise-directeur Hans de Kok zich af.

Minister Schippers vindt dat de collectieve verzekeringen „of meer inhoud moeten krijgen, of moeten stoppen”, zegt ze in een reactie. De liberale bewindsvrouw heeft de consumentenwaakhond Nederlandse Zorgautoriteit opdracht gegeven om regelgeving te verbeteren.

Meer informatie

Overstappen naar een andere zorgverzekering? Gebruik deze tips! We plaatsen dagelijks nieuwe.

Eerder deze maand hield DFT Geld een zorgspreekuur. Veelgestelde vragen en antwoorden hier.

Alle zorgpremies van 2017 op een rijtje.

Klik hier om het online seminar van maandag over het kiezen van de beste zorgpolis terug te zien.