Nieuws/Buitenland
1300157
Buitenland

Verdachte Berlijn kwam via Balkan binnen

Duitse media: dader Pakistaan Naved B.

De arrestatie van de vermoedelijke dader.

De arrestatie van de vermoedelijke dader.

BERLIJN - De man die is opgepakt voor de bloedige aanslag op een kerstmarkt in Berlijn is volgens verschillende Duitse media een 23-jarige Pakistaan. Volgens Bild heet de verdachte Naved B. Hij zou op 1 januari 1993 zijn geboren. Ongeveer een jaar geleden zou hij Duitsland zijn binnengekomen.

De arrestatie van de vermoedelijke dader.

De arrestatie van de vermoedelijke dader.

Hij zou in februari over de Balkan naar Duitsland zijn gereisd. Hij verbleef daarna in een opvangcentrum voor vluchtelingen in de Duitse hoofdstad. Bronnen binnen de veiligheidsdiensten hebben dat dinsdag aan persbureau DPA laten weten.

De verdachte was volgens een bron binnen het Duitse veiligheidsapparaat een bekende van de politie. Hij zou „kleine vergrijpen” hebben gepleegd. De man verbleef volgens de bron, die werd opgevoerd door persbureau Reuters, inderdaad in de vluchtelingenopvang op het voormalige vliegveld Tempelhof. Daar deed de politie in de nacht van maandag op dinsdag een inval.

Eerder zeiden bronnen nog niet zeker te weten of hij uit Pakistan of uit buurland Afghanistan komt. De man zou verschillende namen hebben gebruikt. Officieel is zijn identiteit nog niet bekendgemaakt.

De aanslag op een kerstmarkt kostte tot nog toe twaalf mensen het leven. Nog eens 49 mensen raakten gewond, van wie een deel ernstig.

VOLG HIER ONS LIVE BLOG