Nieuws/Binnenland
1300166
Binnenland

Gewonden na gewelddadige beroving Amstelveen

Amstelveen - UPDATE 16.06 uur - Twee mannen die een auto wilden kopen in Amstelveen zijn maandag slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De mannen wilden een auto kopen en gingen met de ’verkoper’ mee een flatwoning aan de Jeanne d’Arclaan in. Daar kregen zij rake klappen van een nog onbekend aantal personen. De slachtoffers zijn allebei met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De ’verkopers’ beroofden de mannen van het geld dat zij meenamen voor de koop van de auto. De politie vermoedt dat zij in een donkere auto zijn gevlucht.

Een buurtbewoonster vertelt aan De Telegraaf dat er bloed op de trap van het portiek ligt. Een andere flatbewoner laat weten dat hij wakker werd van een harde gil. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij dat een man met een hoofdwond werd afgevoerd.

Een arrestatieteam is de woning in gegaan, maar heeft geen aanhoudingen verricht. Op de gallerij stonden na het incident meerdere agenten voor één specifieke woning. Volgens buurtbewoners woont daar een stel dat vaak overlast veroorzaakt omdat ze veel ruzie hebben.

De slachtoffers zijn uit het ziekenhuis opgehaald om aangifte te doen.