Nieuws/Binnenland
1300196
Binnenland

Rutte: ’We treuren mee en zullen helpen waar het kan’

amsterdam - Premier Rutte heeft gereageerd op de terreuraanslag in Berlijn maandagavond. „Berlijn treurt. En wij treuren mee om de vele doden en gewonden. We denken aan iedereen die vanavond vergeefs wacht op de thuiskomst van zijn geliefde. Ik heb mijn Duitse collega Angela Merkel namens Nederland ons medeleven overgebracht en aangeboden te helpen waar het kan.”

’Afschuwelijk nieuws’

Ook minister Koenders (Buitenlandse Zaken) reageert geschokt: „Afschuwelijke nieuws over de kerstmarkt in Berlijn. Een feestelijke kerstsfeer slaat om in diep verdriet. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. We leven intens mee met het Duitse volk en onze Duitse collega’s. Op dit moment is er geen sprake van Nederlandse slachtoffers.”

Vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher laat weten: „Afschuwelijke aanslag kerstmarkt Berlijn. Gedachten gaan uit naar de slachtoffers en allen die nu in verdriet en onzekerheid verkeren.”

CDA-leider Sybrand Buma: „De vreselijke aanslag in Berlijn veroorzaakt leed en verdriet bij velen. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en nabestaanden.”

D66-leider Alexander Pechtold twittert: „Aanslagen, het zal en mag nooit wennen!”

SP-leider Emile Roemer twittert: „Afschuwelijk allemaal...... #Berlijn #Zürich #Turkije”

Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding: “Helaas past dit in het huidige dreigingsbeeld. Dreigingsniveau Nederland blijft 4 van 5."