Nieuws/Binnenland
1300235
Binnenland

’Kerstmarkten steeds drukker’

Baarn - Kerstmarkten worden ieder jaar populairder bij Nederlandse toeristen. Vooral Duitsland is deze maand erg in trek. Dat zegt topman Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR in een eerste reactie op de aanslag in Berlijn.

„Verschrikkelijk. Wij hebben nog geen meldingen gehad van Nederlandse slachtoffers. Maar onze reisbureaus houden de vinger aan de pols”, aldus Oostdam.

Het gaat om vele honderden kerstmarkten die in Duitsland, België en Nederland worden bezocht. Naar schatting zijn nu een paar duizend Nederlandse toeristen in Berlijn.

„Korte stedentrips doen het goed. Sommigen gaan verzorgd op een groepsreis met de bus naar kerstmarkten, anderen op de bonnefooi met auto of vliegtuig”, aldus Oostdam.

Terreur is volgens hem „helaas fact of life geworden. Of dat nu tijdens kerst is of op andere dagen en plaatsen. Daar moeten we helaas mee leven.”

De Berlijnse kerstmarkt bij de beroemde Gedächtniskirche is een van de vele in die stad en ook de meest traditionele in hartje centrum, waar doorgaans de meeste toeristen rondlopen.

Berlijn staat in de top-5 van drukste en leukste kerstmarkten in Duitsland, naast Keulen, Aken, Düsseldorf en Oberhausen, waar ook altijd veel Nederlanders zijn.