Nieuws/Binnenland
1300281
Binnenland

Verdachte moord Kok ’schrok zich rot’

LAREN - De Brit die twee weken geleden bij crimeblogger Martin Kok was toen hij werd geliquideerd in Laren, liep van het terrein af omdat hij zich rot was geschrokken.

Dat zegt zijn advocaat Maarten Pijnenburg. De Brit Chris H., bijnaam ’Scotty’, verliet samen met Kok sexclub Boccaccio toen de crimeblogger werd doodgeschoten. „Hij was zich rot geschrokken en liep meteen het terrein af. Hij vond het er onveilig. Mijn cliënt was totaal van de kaart. Zoiets had hij nog niet eerder meegemaak”, zegt Pijnenburg.

De Britse medewerker van een bedrijf dat telefoons voor versleutelde communicatie verkoopt, meldde zich een dag na de moord bij de politie. Die wilde hem graag spreken omdat het vreemd was dat de man zo rustig was weggelopen.

De Brit is imiddels weer vrijgelaten, maar blijft verdachte. „Ik denk dat de verdenking slechts een papieren status heeft”, aldus Pijnenburg. Volgens hem is er geen enkele aanwijzing voor betrokkenheid van de man bij de moord.

Opvallend is dat het telefoonbedrijf van de Brit sinds september officieel niet meer bestaat. „Dat kan vanwege een nieuwe vestigingsplek zijn”, zegt de advocaat.