Nieuws/Binnenland
1300302
Binnenland

Tergooi-ziekenhuis geeft fouten toe

Neef Yolanthe overleden door medische missers

HILVERSUM - Het Tergooi-ziekenhuis in Hilversum geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij de behandeling van Rogier Mooij, de 21-jarige neef van Yolanthe Sneijder-Cabau die in november 2014 onverwacht kwam te overlijden.

Het ziekenhuis geeft ook toe dat het beter geen zwijggeld aan de nabestaanden had moeten betalen. Dat maakte Tergooi maandag bekend, naar aanleiding van een onderzoek naar de kwestie van een onafhankelijke commissie.

„Tergooi betreurt het ten zeerste wat er heeft plaatsgevonden. Deze tragische gebeurtenis heeft een grote impact gehad, in de eerste plaats op de ouders en familie van het slachtoffer, maar ook op andere direct betrokkenen en het ziekenhuis in het algemeen”, zegt bestuursvoorzitter Ruurd Jan Roorda.

Hevige pijn

Rogier, die op hoog niveau hockey speelde, ging begin november 2014 naar de eerste hulp van het ziekenhuis met hevige pijn op de borst. Hij werd opgenomen en dertien uur later overleed hij plotseling. De patiënt lag niet aan de monitor en was niet onderzocht door een specialist. Het ziekenhuis heeft dit niet gemeld als calamiteit bij de inspectie.

Twee jaar geleden liet Yolanthe in haar column voor Grazia weten dat ze de dag na Rogiers begrafenis een heel bijzonder briefje kreeg van zijn moeder. Ze schreef dat ze de blik in Rogiers ogen op de bruiloft van Yolanthe en Wesley nooit zou vergeten. „Het was één van de gelukkigste dagen uit zijn korte leven, schreef zijn moeder en ze bedankte mij en Wesley dat hij dat heeft mogen meemaken.”

Het medisch tuchtcollege moet nog een oordeel vellen over het handelen van de betrokken medisch specialist.