Nieuws/Binnenland
1300332
Binnenland

Burenruzie Heerlen escaleert

’Vuurwerkbom was bewuste aanslag’

HEERLEN - Angstig kijken het ze uit het raam naar al het passerende verkeer, maar praten willen ze niet. De bewoners van de flatwoning aan de Abeelstraat in Heerlen waar gisteravond een zware vuurwerkbom op het balkon belandde. Volgens omwonenden zou het om een ’bewuste aanslag’ gaan.

„Het was echt een enorme knal”, zegt een passerende buurtbewoonster. „Daarna hoorde ik een bromfiets wegrijden. Dus dat lijkt op iets bewusts.”

De schade is enorm. De voorwand van het balkon is deels weggeslagen, de rolluiken zijn ontwricht en ramen gesneuveld. Bijna niemand in de buurt wil er iets over zeggen, waarschijnlijk wetende dat het allemaal erg gevoelig ligt. Een buurtbewoner zegt te weten dat er een langslepend conflict is geweest met een van de andere bewoners van de flat. „Die is zijn woning uitgezet vanwege langdurige overlast. Het gerucht gaat hier dat dit een wraakactie van hem zou zijn geweest. Dat is ook de reden dat mensen er niet over willen praten. Je wilt er niet bij betrokken raken als mensen zover gaan dat ze zelfs dit doen. Maar echt heel verwonderlijk is het ook weer niet. Het is hier wel vaker onrustig in de wijk Passart, zeker ’s zomers. Maar ook nu met vuurwerk”, aldus de buurtbewoner, terwijl even verderop inderdaad het geknal van vuurwerk klinkt.

Bij de ’aanslag’ gisteravond raakte niemand gewond. De bewoners werden aanvankelijk elders ondergebracht, maar zijn nu weer thuis. Getuigen hebben vier personen gezien kort na de knal, onder wie twee jongens op een scooter. Eén van de daders zou een schoen hebben achtergelaten. De politie houdt alle opties open en heeft de zaak in onderzoek.