Nieuws/Binnenland
1300354
Binnenland

Noodweer teistert Spaanse Costa: ’Iedereen is in paniek’

ALICANTE - De oostkust van Spanje wordt nog altijd geteisterd door noodweer. Auto's drijven door de straten en de regen komt met bakken uit de hemel. Telegraaf-columnist en tv-presentator Sander Kramer is op vakantie in La Marina, een dorpje onder Alicante. „Iedereen is in paniek. Ze hebben hier nog nooit zoiets meegemaakt.”

„Veel ouderen die hier al tientallen jaren wonen, zijn enorm van slag. Alle wegen zijn afgesloten. Ik zat vandaag bij de buren toen iedereen elkaar plotseling begon te appen. Opeens was het raak, dat was bizar. Toen sloeg de paniek wel toe”, laat Sander weten aan De Telegraaf. Het hotel waar de Rotterdammer samen met zijn gezin verblijft, bevindt zich op een berg in La Marina. „Wij hebben mazzel, maar mensen die lager zitten zijn echt de sjaak.”

Meegesleurd

Zaterdag kwam een oudere man om het leven toen hij in Benidorm door een plotselinge watermassa werd meegesleurd (let op: schokkende beelden). Een camping is uit voorzorg ontruimd. In de regio zijn provinciale wegen versperd door de wateroverlast. Ook gaat er beelden rond van een enorme tornado, die zondag zouden zijn gemaakt voor de kust tussen Torrevieja en Orihuela. Dat meldden Spaanse media.

Volgens Sander dreigt ook de rivier Rio Segura buiten zijn oevers te treden. „Als dat gebeurt, is het echt foute boel. Ik heb opgevangen dat er tweehonderd liter water per vierkante meter naar beneden is gekomen.”

Het ergste noodweer lijkt inmiddels voorbij. Toch is de Nederlander is blij dat hij morgen weer naar huis gaat. „We hebben alleen de eerste dag redelijk mooi weer gehad. Daarna ging het mis. Ze zeggen dat er zeker één persoon is omgekomen, maar het zou me niets verbazen als dat er meer zijn.”