Nieuws
1300361
Nieuws

De juiste zorgverzekering

In de laatste weken van het jaar kunnen consumenten overstappen op een andere zorgverzekering. Mocht u inderdaad willen wisselen, neem dan de volgende tips in acht en kijk vanavond vanaf 20:00 uur gratis naar het seminar: 'De beste zorg voor jou'. Dan maakt u de juiste keuze!

Meer weten over hoe u makkelijk kunt overstappen? Kijk vanavond vanaf 20:00 uur naar het gratis het seminar ’De beste zorg voor jou’ van DFT in samenwerking met de Consumentenbond. Specialisten leggen duidelijk uit waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering. Dit webinar is live te volgen vanaf 20:00 uur. Aanmelden kan hier.

Welke levensfase?

Maak, voordat u kijkt naar welke polissen er allemaal zijn, een lijstje met daarop de zorg die u volgend jaar nodig denkt te hebben. Vaak is dat afhankelijk van de levensfase waarin u zit. Jongeren hebben andere zorgbehoeften dan een stel met kind(eren). Ouderen, die vaak fysiotherapie hebben, willen graag wat extra zekerheid met een aanvullende verzekering.

Vrije artsenkeuze

Daarnaast is het belangrijk om te weten of u zélf uw arts en zorginstelling wilt kiezen. In dat geval is een zogeheten restitutiepolis nodig: die biedt deze vrije artsenkeuze. Wel vergoeden verzekeraars daarbij maar tot gangbare tarieven. Gaat u dus naar een dure kliniek, dan moet u toch een deel zelf betalen.

Verschillende polissen

Daarnaast zijn er de natura- en de budgetpolissen. Met de naturapolis heeft u nog steeds een ruime keuze, maar komt het vaker voor dat de zorgverzekeraar voor u bepaalt waar u de behandeling ondergaat. Wilt u dit niet, maar wilt u toch op de kosten letten, dan kunt u kiezen voor een polis die een restitutie- en een naturaverzekering combineert: u vindt deze op de websites van de zorgverzekeraars. In sommige gevallen worden alle kosten vergoed, soms een deel.

Wilt u een zo laag mogelijke maandelijkse premie? Dan kunt u een budgetpolis overwegen. Let hierbij wel goed op de voorwaarden van de polis! Zo kunt u bijvoorbeeld maar bij een beperkt aantal zorginstellingen terecht.

Vergelijkingssites

Om polissen van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, kunt u gebruik maken vanvergelijkingssites. Ga dan niet naar één vergelijkingssite, maar naar minstens drie. Waarschijnlijk krijgt u dan andere verzekeringen te zien. Dit heeft ermee te maken datvergelijkingssites provisie krijgen voor elke persoon die via hun website overstapt. Sommige verzekeraars betalen niet, en deze worden dan ook niet altijd getoond.

Verzekeraars die vaak niet in de vergelijkingen staan, zijn bijvoorbeeld Promovendum, National Academic en BeSured. Wilt u ook deze verzekeringen meenemen, bekijk dan even hun eigen website. Ook polissen die niet bij de vergelijker af te sluiten zijn (zoals Interpolis, alleen verkrijgbaar bij Rabobank), worden regelmatig niet getoond. Dit terwijl u vast graag wilt weten of die verzekering goedkoper is.

Volledig

De meeste sites geven een top 3 van verzekeringen. Overzichtelijk, maar klik ook op de volledige lijst. Daaar zitten vaak heel interessante opties bij.