Nieuws
1300381
Nieuws

Achter de schermen: reisreportage

VRIJ op weg naar... Oman

VRIJ reist de wereld rond op zoek naar de mooiste verhalen. Verslaggeefster Marjolein Schipper is op cruise en vertrekt vanuit Dubai naar Oman.

Opeens lijken kerstbomen, kerstdiners en boodschappenlijstjes heel ver weg. Op cruiseschip NeoRiviera hangen her en der wel wat kerstversieringen, maar met een buitentemperatuur van 26 graden doen ze toch een beetje misplaatst aan...

We zijn net ingescheept en aangezien ik totaal geen richtinggevoel heb, is het even zoeken op zo'n schip met allemaal trappenhuizen, restaurants en talloze barretjes. Maar de favoriete plek is al snel gevonden; buiten op het achterdek, weids uitzicht over zee en vandaag op de skyline van Dubai, de imposante Burj Khalifa toren prominent in beeld.

 

Een snel verdwijnende skyline, want deze cruise gaat eerst richting sultanaat Oman. In hoofdstad Muscat schijnt de heersende sultan Qaboos vele sprookjesachtige paleizen te hebben gebouwd,  en kunnen we een uitgestrekte souk bezoeken. Toch maar een boodschappenlijstje maken dan?

Volg VRIJ en Marjolein op Instagram: @vrijmagazine en @marjolein.schipper