Nieuws/Buitenland
1300879319
Buitenland

Gehandicapte vrouw kruipt al twee jaar door huis

LARKHALL - De 48-jarige Lynn Callan is vanaf haar middel verlamd. De Schotse wacht al twee jaar lang op de nodige aanpassingen in haar huis. Tot die tijd kruipt ze over de vloer om zich te verplaatsen, zo is te zien in schokkende beelden die ze zelf deelde op Facebook.

Volgens Callan heeft de gemeente beloofd om de aanpassingen aan het eind van de zomer klaar te hebben. Ondertussen is er nog niets gebeurd en ze hoopt op deze manier aandacht te vragen voor haar situatie. „Ik zit er helemaal doorheen, ik kan dit niet aan”, zo vertelt ze aan Daily Record. „Ik verlies de zin om nog te leven en ik heb geen waardigheid meer. Ik begin steeds meer te voelen dat ik niet langer wil leven.”

Callan, geboren met een open rug, woont samen met haar moeder Betty (69). „Lynn heeft geen teennagels meer van het kruipen en haar arm is opgezwollen. Een hond wordt zelfs nog beter behandeld.”

De gemeente laat in een reactie weten: „We zorgen ervoor dat de aannemer zich bewust is van de noodzaak van deze verbouwing en we zullen ze vragen om zo gauw mogelijk aan het werk te gaan.”