Nieuws/Binnenland

Trein vat vlam in Amsterdam: mogelijk sprake van opzet

Kawijko Media

AMSTERDAM - Bij het NS-station Amsterdam Sloterdijk heeft woensdagavond brand gewoed in een wagon van een sprinter. Daardoor rijden er geen treinen tussen Sloterdijk en Haarlem. De brand is ontstaan in een wc. Volgens onbevestigde berichten zou er iets in het toilet zijn gegooid door twee jongens.

Kawijko Media

Alle passagiers konden de trein ongedeerd verlaten. De brand is inmiddels onder controle. Op het station stinkt het wel behoorlijk naar verbrand plastic, zeggen veel reizigers.

Er ontstond even paniek vanwege de hoogspanningskabels boven het spoor. Voordat de brand kon worden geblust, moesten de hulpdiensten de stroom uitschakelen. „De brand was even uitslaand, maar toen de spanning er eenmaal af was konden we de vlammen vrij snel onder controle krijgen”, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De trein was onderweg naar Beverwijk, maar maakte een tussenstop op Sloterdijk toen er rook werd ontdekt. Het vuur is vervolgens 200 meter verderop op het spoor geblust.

Maarten Bijlsma stond het perron op de trein naar Haarlem te wachten toen hij plotseling een brandlucht rook. „Toen zag ik ook de vlammen.” Voor Maarten zal het nog even duren voordat hij naar huis kan. Reizigers moeten volgens de NS rekenening houden met een extra reistijd van een uur.

De NS heeft bussen ingezet tussen Sloterdijk en Haarlem. De verstoring is naar verwachting rond 22:00 uur verholpen. Reizigers tussen Amsterdam CS en Haarlem kunnen omreizen via Leiden Centraal, meldt de NS op haar website.

De technische recherche zal de komende uren bezig zijn met onderzoek in de trein.