Nieuws
1301362
Nieuws

'Heineken verwikkeld in Brits kroeggevecht'

LONDEN (AFN) - Bierbrouwer Heineken zou zijn vizier hebben gericht op de pubs van Punch Taverns. Volgens nieuwszender Sky is de Nederlandse brouwer verwikkeld in een overnamestrijd met onder meer een van de oprichters van het bedrijf, dat behoort tot de grootste uitbaters van dranklokalen in Groot-Brittannië.

Heineken is al eigenaar van circa 1100 Britse kroegen, terwijl Punch ruim 3300 pubs telt. Een overname van die kroegen door Heineken zou mogelijk op bezwaar kunnen stuiten van de Britse concurrentiewaakhond. Het bierconcern kon vooralsnog niet reageren.

Punch maakte onlangs bekend dat het voor het eerst sinds 2013 weer zwarte cijfers schrijft. Via een desinvesteringsprogramma moet de enorme schuldenlast van de kroeguitbater worden verkleind.

Naast Heineken zouden er meer kapers op de kust zijn voor de kroegen van Punch. Zo zou ook Emerald Investment Partners zich in het kroeggevecht hebben gestort. Nadat het nieuws naar buiten was gekomen, maakte het aandeel Punch op de beurs in Londen een koerssprong van ruim 30 procent.