Nieuws/Binnenland
1301638
Binnenland

Nederlandse boekhouder ’gokmaffia’ opgepakt

Francesco Corallo

Francesco Corallo

SINTMAARTEN - Op het eiland Sint Maarten heeft het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) van politie en justitie de Nederlandse boekhouder opgepakt van de eveneens gearresteerde Francesco Corallo. Die bezit een groot gokimperium in de Cariben en wordt in verband gebracht met de maffia.

Francesco Corallo

Francesco Corallo

De account R. B. komt oorspronkelijk uit Roermond. Hij is de account van de gokonderneming Atlantis World Group van Corallo. Zowel B. als Corallo zijn vanochtend opgepakt en worden verdacht van witwassen, belastingontduiking en deelname aan een criminele organisatie.

Via het casino-imperium zouden miljoenen euro’s aan belastinggeld zijn witgewassen. Italië heeft om zowel de uitlevering van B. als Corallo gevraagd. Het justitieonderzoek werd in samenwerking met Italië gedaan. Op Sint Maarten, Italië en in Nederland worden huiszoekingen verricht.

Corallo, die wordt gezien als een maffiakopstuk, betaalde oud-premier Gerrit Schotte grote sommen geld. Schotte werd daarom in maart dit jaar veroordeeld voor omkoping. Het OM noemde Schotte een ’trekpop’ van Corallo.