Nieuws/Binnenland
1301681972
Binnenland

Podcast Het Land van Wierd Duk

Onderzoekers: ‘Er woedt een oorlog tegen levensstijl van lagere klassen’

In Nederland is een kleine groep van ‘tevredenen’ aan de macht en er bestaat geen geloofwaardig alternatief omdat PVV en FvD ‘onregeerbaar’ zijn. Dat is de conclusie van twee onderzoekers naar de ‘afgehaakten’, de kiezers die geen aansluiting vinden bij de gevestigde orde en zichzelf niet langer vertegenwoordigd zien. Interessant is vooral ook de observatie dat de hoogopgeleide, welstandige en regerende klasse een ‘oorlog voert’ tegen de levensstijl van de lagere klassen, zegt Wierd Duk in de podcast Het land van Wierd Duk.

Verder in de podcast: de complotdenkers rond de Great Reset zouden hun energie beter kunnen besteden aan de échte reset, die er onvermijdelijk aan zit te komen, zegt Duk: „Bijna alle economen zijn het erover eens: onze huidige schuldeneconomie is onhoudbaar. Hoe gaan we daar iets aan doen?” En: het politiegeweld tegen coronademonstranten dat internationaal voor ophef zorgde en zelfs door de VN werd veroordeeld.

Luister de podcast Het Land van Wierd Duk hier, hieronder of via alle bekende podcastkanalen zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify: