1301855
Binnenland

Ontslagen chauffeur overspoeld met haatberichten

UPDATE 17.07 uur - De chauffeur van PostNL die maandag is ontslagen omdat hij volgens zijn werkgever ’ongepast’ reageerde op de bomaanslag in Turkije, is inmiddels zelf het slachtoffer geworden van haatberichten op sociale media. Zijn profiel op Facebook is niet meer zichtbaar.

De man kreeg het op Facebook zwaar te verduren. Honderden berichten stroomden binnen: van woeste verwensingen tot doodsbedreigingen en intimiderende reacties over zijn familie. Tientallen Facebook-gebruikers plaatsten plaatjes van Turkse vlaggen. Mensen die bedreigers aanspraken op hun gedrag, kregen er ook van langs.

Rond 17.00 uur was het profiel van de ex-chauffeur niet meer te bekijken.

De politie hield zijn profiel volgens RTVOost goed in de gaten. Toch krijgt hij (nog) geen beveiliging van de politie. „We houden het dus in de gaten, maar wij zien vooralsnog geen verontrustende activiteiten die het nodig maken om de man te beveiligen”, zei een woordvoerder.

PostNL ontsloeg de chauffeur op staande voet, omdat hij na de bomaanslag in Turkije afgelopen weekeinde reageerde met de tekst: ’Jammer dat er maar 29 doden zijn gevallen. Die 29 komen gelukkig niet hierheen. Top.’

Bij de aanslag in Istanbul kwamen volgens de meest recente cijfers 44 mensen om en raakten 155 mensen gewond.