Nieuws/Binnenland
1301868
Binnenland

Corendon werkt samen met Ryanair

DEN HAAG - Reisorganisatie Corendon gaat een nauwe samenwerking aan met prijsvechter Ryanair voor vakantievluchten vanaf Eindhoven Airport naar Zuid-Europa.

Dat kondigde Corendon-topman Steven van der Heijden vanmiddag aan. ,,Om te beginnen nemen we vanaf april stoelen af op acht Ryanair-vluchten per week naar Ibiza, Mallorca, Malaga en Faro."

Ook op het nieuwe Lelystad Airport zou Corendon vanaf 2019 kunnen gaan samenwerken met Ryanair, maar dat is nog niet definitief.

Eerder maakte concurrent TUI al een samenwerking met easyJet op Schiphol bekend. Dat gebeurt om door te kunnen groeien ondanks de steeds schaarser wordende vertrektijden (slots).

De zoveelste bomaanslag in Istanbul gisteren heeft volgens Van der Heijden geen invloed meer op Nederlandse toeristen die zomer 2017 naar de Turkse stranden willen vertrekken.

,,Daar is het tot nu toe rustig gebleven. Opvallend is dat Turkije en ook Griekenland in de boekingen voor komend jaar een sterke comeback maken, mede door de gunstige prijzen. Wij spelen daar op in met een verwachte groei van 20%", aldus Van der Heijden.