Nieuws/Binnenland
1302203
Binnenland

Olav Mol krijgt Theo Koomen Award

CALPE - Sportverslaggever Olav Mol heeft zaterdag de Theo Koomen Award 2016 gekregen, de prijs voor het beste sportverslag van het afgelopen jaar. Mol kreeg de prijs in zijn woonplaats Calpe in Spanje.

De commentator wint de prijs voor zijn commentaar tijdens de Grand Prix-zege van Max Verstappen in Barcelona. Juryvoorzitter Evert ten Napel: „Hij heeft net als zijn voorgangers dat enthousiasme en dat originele dat een verslaggever nodig heeft. Hij heeft ook nog vakkennis, hij weet waar het over gaat en zit al heel lang in het vak.” En: „Olav ging helemaal uit zijn dak zoals dat hoort.”

Het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg kwam er speciaal voor op bezoek en overhandigde de prijs aan Mol bij zijn zwembad. Op Twitter laat de gelauwerde commentator weten: „Met ere geaccepteerd en trots.”

De prijs, vernoemd naar een van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is vier jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het KRO-NCRV-programma van Bert Kranenbarg. Eerder won onder meer Hans van Zetten voor zijn commentaar bij Epke - ’hij staaaat’ - Zonderland op de Olympische Spelen. Ook Gio Lippens kreeg de award, voor zijn commentaar bij de grote valpartij in de Tour de France van 2015.