Nieuws/Buitenland

Bruidegom-selfie wordt dure grap

Door Onze Redactie

Twitter

Een Brit die een dag voor zijn huwelijk nog even een laatste selfie als vrijgezel besloot te maken, heeft dat moeten bekopen met een boete van omgerekend 240 euro. De foto die hij van zichzelf maakte in de auto, bleef namelijk ook niet onopgemerkt bij de politie die hem betrapte op smartphone-gebruik achter het stuur.

Twitter

Weerspiegeling

„Laatste avond als vrijgezel. Vanaf morgen ben ik getrouwd man. Ik kan niet wachten om met mijn prinses te trouwen”, schreef de Brit liefdevol boven zijn foto in een bijbehorende tweet. Voor het nemen van de foto had hij echter beter zijn zonnebril af kunnen zetten. In de weerspiegeling van zijn brilglazen is namelijk te zien dat hij niet beide handen aan het stuur heeft.

En dat bleef niet onopgemerkt bij medeweggebruikers. Een stroom van kritiek volgde op zijn foto, waardoor hij ook in het vizier kwam bij de wegpolitie van Northumbria. Deze besloot te reageren op zijn tweet: „Hoewel we niet zijn uitgenodigd voor de grote dag, sturen we toch een geschenkje ter waarde van 240 euro en zes strafpunten op je rijbewijs”, luidde het vlijmscherpe commentaar.

Inmiddels heeft de bruidegom zijn twitteraccount afgesloten. Wanneer hij de boete niet betaalt, riskeert hij een rijverbod en een hogere boete tot wel 1200 euro.

Door Onze Redactie