1302723
Nieuws

Hart in Aktie terug met Airen Mylene

SBS6 zinspeelde er vorig jaar al op en nu is de kogel door de kerk: Hart in Aktie keert komend voorjaar terug na vijf jaar afwezigheid, met deze keer Airen Mylene als presentatrice.

Het programma waarin mensen die het moeilijk hebben een handje worden geholpen, kent een lange geschiedenis. Wendy van Dijk begon er in 2000 mee, Natasja Froger nam het stokje in 2006 over en daarna presenteerde Leontine Borsato het nog even. In 2003 won het programma de Gouden Televizier-Ring, overigens de enige keer dat SBS6 met deze prijs aan de haal ging.

Mylene laat weten: „Ik ben er heel trots op dat ik dit programma mag gaan maken en hiermee in de voetsporen treed van voorgangsters met zo'n grote naam. Ik kijk er naar uit om mensen blij te maken en een steentje bij te kunnen dragen.”

Als voorbeelden van nieuwe cases, noemt SBS6 een slecht onderhouden buurtspeeltuin, die vervolgens door vandalen compleet is gesloopt. „Samen met de bewoners kan Hart in Aktie de speeltuin opknappen”, zegt SBS-woordvoerder Jaap Paulsen. ,,Of denk aan een jongen, die vanwege zijn spierziekte niet meer kan sporten. Voor hem zouden we een speciale rolstoel kunnen regelen zodat dit wel weer lukt. En voor iemand die plotseling een geliefde is verloren en geen begrafenis kan betalen, zouden we ook wat kunnen betekenen.”