Nieuws/Buitenland

Dikhuiden wachten geduldig langs snelweg

Truck met olifanten vliegt in brand

Door Redactie

Screenshot Instagram

Automobilisten die dinsdag over de Amerikaanse snelweg Interstate 24 bij Georgia reden, moesten even met hun ogen knipperen bij het zien van drie enorme olifanten langs de weg. De Afrikaanse dikhuiden werden gered uit een trailer die was gekoppeld aan een in brand gevlogen vrachtwagen.

Screenshot Instagram

„Just another day at the office”, vat de brandweer uit Chattanooga, een plaats in de Amerikaanse staat Georgia, de bijzondere klus samen.

„Er kwam een melding binnen van een brand op de I-24 Oost rond 2 uur in de nacht. De truck stond in brand, maar de trailer niet. De eigenaar had de drie olifanten uit de aanhanger gehaald en in veiligheid gebracht. Ze kregen wat hooi te eten, terwijl ze wachtten tot de brand in de truck was geblust.”

Volgens de ’chief’ van de brandweer waren de drie Arikaanse olifanten „enorm groot, maar erg rustig”. De eigenaar regelde een andere vrachtwagen, laadde de dikhuiden weer in de trailer en het gezelschap vervolgde hun weg richting Florida. Wat de olifanten daar gingen doen, is niet duidelijk.

Lees meer over