Nieuws/Opmerkelijk
1303207
Opmerkelijk

Apenfamilie poseert spontaan voor fotograaf

Celebes - Een brede glimlach en bijzondere grimassen. Daar werd een Britse fotograaf onverwachts op getrakteerd toen een familie kuifmakaken bijzonder veel interesse toonde voor zijn camera.

De kuifmakaken, die alleen op het Indonesische eiland Celebes voorkomen, zijn niet erg schuw meer omdat ze vaak in aanraking komen met mensen.

Een groepje apen verraste fotograaf Anup Shah, zo vertelt hij aan Mirror. „Ze kwamen zo dichtbij, dat ik ze bijna kon aanraken.” Shah was al enkele weken op het eiland voor een project en hij merkte al snel dat de apen hem begonnen te herkennen.

De ontmoetingen hebben grappige foto’s opgeleverd. De apen kijken nieuwsgierig in de camera en laten hun tong of hun tanden zien. Bekijk de hele fotoserie hier. Playful monkeys certainly know how to grin for the camera as nature meets tech in delightful pictures https://t.co/JomXJlHIO5 #election2016 pic.twitter.com/nJUpAMfXYG— sly xavi (@xavitrends) 6 december 2016

De kuifmakaak komt niet voor het eerst in het nieuws door een foto die op de lachspieren werkt. Twee jaar geleden stond kuifmakaak Naruto uit Indonesië die in 2011 een selfie nam in de schijnwerpers omdat de eigenaar van de camera de auteursrechten opeiste.