Nieuws/Binnenland
1303336
Binnenland

Waarschuwing voor dichte mist en gladheid

Gladheid en dichte mist kunnen het verkeer dinsdagochtend in het hele land parten spelen. Op grote schaal is het zicht slechts 200 meter en door aanvriezing van vocht op de wegen kan het glad zijn. Vooral op lokale wegen waar niet gestrooid is, kan het glibberen.

De minima liggen rond -3 in de Randstad en -9 in het noordoosten. Alleen aan de Zeeuwse kust ligt de temperatuur door wind vanaf het water boven nul, aldus Weeronline.

Nog lang mistig

Dinsdagochtend blijft het op sommige plaatsen nog lang mistig. Hier en daar komt in plaats van mist laaghangende bewolking voor. Sommige gebieden hebben geluk en zien deze ochtend de zon al schijnen. In de middag komt de zon op meer plaatsen tevoorschijn. Regionaal blijft het grijs en mistig. Het warmt op naar 2 graden in Groningen tot 7 in het zuidwesten en in Zuid-Limburg. Daar waar mist blijft hangen vallen de temperaturen lager uit.

Tijdens de nacht naar woensdag kan het in het noordoosten en oosten nog 4 tot 6 graden vriezen. Elders ligt de temperatuur rond of iets boven het vriespunt. Er is opnieuw kans op dichte mist en lokale gladheid.

Zachter weer op komst

Woensdag warmt het verder op naar 6 graden in Groningen en 10 in Zeeland. Er is veel bewolking en op de meeste plaatselijk blijft het droog. Er staat een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidenwind. Donderdag kan lokaal een beetje regen vallen en wordt het overal zacht met 8 tot 10 graden.

De dagen daarna blijft het voorlopig zacht voor de tijd van het jaar met maxima rond een graad of 10 en minima rond 6 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar 7 graden overdag en 2 graden 's nachts. Veel ruimte voor de zon is er niet en de kans op regen neemt verder toe. De winter is voorlopig dus ver te zoeken.