Nieuws
1303345
Nieuws

Miljarden voor kleine ondernemers

Henk Kamp

Henk Kamp

De overheid en verschillende fondsen hebben een bedrag van €2,7 miljard aan extra financiering beschikbaar gemaakt voor het midden- en kleinbedrijf.

Henk Kamp

Henk Kamp

Dat blijkt uit de voortgang van het ‘Aanvullend Actieplan mkb-financiering’ die minister Kamp (Economische Zaken) vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.

Het actieplan werd twee jaar geleden opgezet met als doel om het mkb te ondersteunen en de knelpunten rond financiering aan te pakken. Veel ondernemers klagen nog altijd dat banken terughoudend zijn bij het verstrekken van leningen.

Zware tijden

Volgens Kamp is het vooral de bedoeling om de mkb’ers door de zware tijd heen te helpen. ,,Samen met de markt hebben we het eigen vermogen van mkb’ers versterkt, het financieringsaanbod verbreed en geholpen om de vaardigheden van startende ondernemers te verbeteren. Onze inzet is geslaagd. Het mkb is versterkt en heeft ons geholpen om sterker uit de crisis te komen.”

Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland benadrukt dat financiering sinds de economische crisis voor veel mkb-ondernemers het grootste probleem is.

Weerbaarder maken

,,Versterking van het eigen vermogen is en blijft van belang om ondernemers weerbaarder te maken en hun kans op succes bij de bank te vergroten. We zouden dan ook graag zien dat particulieren via een fiscale regeling worden gestimuleerd om te investeren in het mkb. Het financieringslandschap ontwikkelt zich snel. Daardoor is het voor veel ondernemers lastig de weg naar de juiste financiering te vinden. Dat vraagt om een gezamenlijke aanpak.”

Volg ondernemersnieuws direct op deze gratis app van DFT