Nieuws/Binnenland
1303359
Binnenland

Bende verantwoordelijk voor 120 inbraken

Bossche bende auto-inbrekers opgepakt

Politie in actie in Den Bosch.

Politie in actie in Den Bosch.

DEN BOSCH - Negen mannen die gezamenlijk een dievenbende zouden vormen, zijn dinsdagochtend op diverse plekken in Nederland aangehouden. De politie denkt dat ze verantwoordelijk zijn voor in totaal 120 auto-inbraken.

Politie in actie in Den Bosch.

Politie in actie in Den Bosch.

Het werkterrein van de groep besloeg zowel Nederland als België. De Nederlandse politie werkt bij de actie samen met de Belgische politie.

Het zwaartepunt van de reeks arrestaties ligt in Den Bosch. Zes mannen werden daar om half acht van hun bed gelicht. Andere verdachten komen uit Rosmalen, Drunen en Rotterdam. De verdachte uit die havenstad is aangehouden wegens heling.

Wisselende samenstelling

De politie en het Openbaar Ministerie denkt dat de mannen in wisselende samenstelling sinds juni dit jaar in Nederland en België auto-inbraken pleegden. Negentig daarvan hadden plaats in België, dertig in ons land.

Bijna zeventig agenten doen momenteel onderzoek in en rondom de woningen van de verdachten. Ook doorzoeken ze een garagebox in Den Bosch. Mogelijk liggen daar spullen die afkomstig zijn van de inbraken. Gedupeerden raakten voornamelijk navigatiesystemen, stuurwielen en airbags kwijt.