Nieuws/Binnenland
1303374
Binnenland

Bestuursgebouw Feyenoord vol met vuilniszakken

Boze Feyenoordfans: ’Geef ze de zak’

Rotterdam - Boze Feyenoordfans hebben gisteravond vuilniszakken opgehangen aan het Maasgebouw waar het bestuur van de club zetelt. Met de actie ’geef ze de zak’ vragen de supporters om het vertrek van de de directie van de club.

Het botert al lang niet tussen een deel van de aanhang en het bestuur van de club. Op 21 februari van dit jaar, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC, verzamelden duizenden Feyenoord-supporters zich met verhuisdozen voor het Maasgebouw. Ook toen eisten ze, naar eigen zeggen op ’ludieke wijze’, het vertrek van het bestuur. Bij die actie greep de politie destijds hard in; 326 supporters werden aangehouden. Die aanhoudingen leidden niet tot veroordelingen. In alle gevallen is de zaak geseponeerd.

De gespannen situatie binnen de Feyenoord-familie baart ook de Rotterdamse gemeenteraad zorgen. Tot twee keer toe zijn schriftelijke vragen aan het college gesteld na „alarmerende signalen” over de verstandhouding tussen club en aanhang. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb deed op 24 oktober nog een oproep tot eenheid binnen Feyenoord. „Wij hebben last van gedonder met supporters omdat het niet goed zit in de Feyenoord-familie”, zo stelde de burgervader bij die gelegenheid.

Een van de redenen waarom de fanatieke fans ontevreden zijn, is de bouw van het nieuwe stadion. Volgens de fans is nog onvoldoende duidelijk dat een nieuwe voetbaltempel de club een nieuwe impuls zal geven. Daarnaast winden ze zich op over de, volgens hen, afstandelijke houding van het bestuur van de club richting de fans. Vorige week wuifde voorzitter Gerard Hoetmer de bezwaren van de fanatieke fans weg. „Er is, denk ik, eenheid binnen de Feyenoord-familie.”