Nieuws/Buitenland
1303777
Buitenland

Modi: geen spijt van schrappen bankbiljetten

Narendra Modi

Narendra Modi

NEW DELHI - De Indiase premier Narendra Modi heeft geen spijt dat hij bankbiljetten van 500 en 1000 roepie ongeldig heeft verklaard. De maatregel tegen belastingontduiking en valsemunterij zorgt voor veel onrust en lange rijen bij banken, maar volgens Modi was zijn besluit bittere noodzaak.

Narendra Modi

Narendra Modi

,,Ik heb jullie allemaal in een rij gezet'', erkende de premier zaterdag op een verkiezingsbijeenkomst in de staat Uttar Pradesh. ,,Maar het is een laatste rij die dient om alle Narendra Modi Narendra Modi rijen te beëindigen.'' Hij vroeg zijn toehoorders om steun bij het ,,genezen van de ziekte die ons land al zeventig jaar teistert''.

Modi's onverwachte besluit om de bankbiljetten ongeldig te verklaren, zorgt voor veel onrust in een land waar vrijwel iedereen betaald krijgt in contant geld. Mensen moeten vaak lang in de rij staan om de getroffen biljetten te wisselen. De premier beloofde dat de situatie tegen 30 december is gestabiliseerd. Ook riep hij zijn landgenoten op vaker elektronisch te betalen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo