Nieuws/Binnenland
1303981
Binnenland

MiND mag subsidie behouden

Afschuw in Kamer over meldpunt discriminatie

Website MiND!

Website MiND!

DEN HAAG - UPDATE 17.40 uur - Het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) mag van de Tweede Kamer zijn subsidie behouden, ondanks de rel die donderdagmiddag ontstond over het goedpraten van homohaat.

Website MiND!

Website MiND!

Een medewerker van de organisatie had een melding van discriminatie en aanzetten tot haat verworpen omdat ’sommige moslims uit de Koran menen te begrijpen dat homo’s gedood moeten worden’. Toen daarover ophef ontstond in de Tweede Kamer, haastte MiND zich die stellingname weer in te slikken. Er zou sprake zijn geweest van een ’onjuiste beoordeling’, aldus het meldpunt.

Maar daarmee is volgens Kamerlid Van Klaveren de kous niet af. Die wil alsnog de stekker uit de subsidieverlening trekken. „Als we geen vragen hadden gesteld was er dus geen probleem geweest? Het feit dat daar mensen zitten die tot dit soort conclusies kunnen komen is al erg genoeg!”

’Werkwijze onacceptabel’

VVD-Kamerlid Azmani vindt ook dat „deze werkwijze onacceptabel is”, maar geeft samen met in ieder geval de PvdA de organisatie nog één kans. „Ik ga er vanuit dat de mensen nu hun fout hebben ingezien. Blijven ze volharden, dan moet je dit natuurlijk niet willen financieren.”

Minister Ard van der Steur heeft „de wenkbrauwen stevig opgetrokken” over uitlatingen van het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) over discriminatie van homo’s door moslims. Hij noemde die donderdag onacceptabel. Omdat het MiND zijn fout heeft toegegeven, is er volgens Van der Steur echter geen reden onmiddellijk de subsidie voor het meldpunt stop te zetten.