Nieuws/Buitenland

Trump: namen noemen bij schikking na seksueel wangedrag

President Donald J. Trump

President Donald J. Trump

EPA

WASHINGTON - President Donald Trump wil dat parlementariërs die zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie en een schikking hebben getroffen met hun slachtoffers, bekend worden. Hij riep het Congres dinsdag op namen te noemen van volksvertegenwoordigers die hun misdragingen hebben afgekocht.

President Donald J. Trump

President Donald J. Trump

EPA

„Ik denk dat ze de details van die regelingen maar moeten onthullen”, aldus Trump. De Democratische afgevaardigde John Conyers (88) bekende een deal te hebben gesloten na een klacht over ongewenste intimiteiten. Hij wees de beschuldiging van de hand maar zei dat zijn staf actie had ondernomen om een „langdurige rechtszaak te voorkomen.”

Trump stelde zich vierkant op achter partijgenoot Roy Moore. De Republikeinse Senaatskandidaat voor Alabama ligt zwaar onder vuur wegens onfatsoenlijk gedrag tegenover vrouwen, onder wie tieners. Hij ontkent de aantijgingen.

Trump voerde dinsdag ook telefonisch overleg met zijn Russische collega Vladimir Poetin. De twee spraken een uur lang met elkaar over samenwerking in de strijd tegen terreurorganisaties als IS, het vredesproces in Syrië onder auspiciën van de Verenigde Naties, mogelijke oplossingen voor de gespannen situatie in Oekraïne en het onder druk houden van Noord-Korea ten einde het nucleaire programma van Kim Jong-un te stoppen.

Lees meer over