Nieuws/Binnenland
1307066927
Binnenland

Ooggetuige: ’Als wij er eerder hadden gereden, had het ons kunnen overkomen’

Nederlander (75) omgekomen bij frontale botsing op Spaanse snelweg

Wagens van de Guardia Civil, foto ter illustratie.

Wagens van de Guardia Civil, foto ter illustratie.

El Campello - Update 15.30 - Een 75-jarige Nederlandse man en een 19-jarige Spanjaard zijn om het leven gekomen bij een frontale botsing, 20 kilometer ten noorden van de Spaanse stad Alicante. De man reed samen met een 73-jarige Nederlandse vrouw in een camper, die frontaal in botsing kwam met een auto met drie Spaanse jongeren.

Wagens van de Guardia Civil, foto ter illustratie.

Wagens van de Guardia Civil, foto ter illustratie.

Het ongeval vond woensdag rond 15.00 uur plaats ter hoogte van El Campello. Een auto met daarin drie jongeren raakte volgens lokale media na een bocht op de verkeerde weghelft, waarna deze frontaal op de camper van de Nederlanders klapte. Op foto’s is te zien dat de schade aan beide voertuigen enorm is.

’Echt afschuwelijk’

Volgens een Nederlandse getuige, die vlak na het ongeluk op de rampplek aankwam met de auto, was het een enorme ravage. ,,De camper was helemaal in puin en alle ruiten waren verbrijzeld. We konden bijvoorbeeld niet eens zien dat de camper een Nederlands kenteken had. Eerst dachten we ook dat het een eenzijdig ongeluk was door bijvoorbeeld een botsing met de reling. Maar toen we er op een gegeven moment langs werden geleid, zagen we mensen op straat gereanimeerd worden en een andere auto staan. Uit die auto hing een man half door het raam, vol met bloed. Echt afschuwelijk.”

De getuige stelt dat de onheilsplek bij El Campello een zeer onoverzichtelijk stuk is met veel bochten. ,,Wij waren net bij een stuwmeer geweest en kwamen er eigenlijk per ongeluk op terecht in plaats van op de snelweg. We vonden het wel een mooi weggetje vlak langs de kust en door de bergen. Maar er zitten met het geslinger veel onoverzichtelijke bochten tussen, waarbij je niet kunt zien wat erna komt. Waarschijnlijk waren die jongeren vlak voor de bocht een inhaalactie begonnen, waarna het fout ging.”

De Nederlandse, die met haar man en drie kinderen in de regio op vakantie is, kon er vannacht niet van slapen. ,,Het is toch verschrikkelijk als je erover nadenkt dat zo’n ouder echtpaar gewoon lekker aan het rondtouren is en dan omkomt nadat die jonge gastjes door de bocht scheuren?! Ze waren echt op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Als wij er pakweg tien minuten eerder hadden gereden, had het ons ook kunnen overkomen. Toen we doorreden, hebben we het wel extra voorzichtig aan gedaan.”

Gewond in ziekenhuis

De 73-jarige vrouw en de twee overlevende Spaanse jongeren (18) raakten zeer ernstig gewond en zijn opgenomen in het ziekenhuis.