Nieuws/Binnenland
1307404568
Binnenland

Vijf aanhoudingen

’Vuurwapen bij vechtpartij Den Haag’

DEN HAAG - Er zijn opnieuw aanhoudingen verricht na onrust in Den Haag. Ditmaal was het raak aan de Kaapstraat in het Transvaalkwartier, waar de politie ook een voorwerp aantrof dat lijkt op een vuurwapen. Niet veel later kregen agenten in Duindorp vuurwerk en stenen naar zich gegooid.

De politie, samen met de ME net als voorgaande avonden massaal op de been in de stad, kwam rond 19.30 uur op een melding van een vechtpartij af. Daarbij is vermoedelijk ook een vuurwapen gevonden. „In de omgeving hielden wij drie verdachten aan”, meldt de politie maandagavond. De omgeving is afgezet.

Later op de avond werden agenten in Duindorp bekogeld met stenen en vuurwerk. De ME voerde daarop controles uit op al het in- en uitgaande verkeer. Twee personen die zich niet konden identificeren zijn aangehouden.

Afgelaste vreugdevuren

De afgelopen weken is het onrustig in Den Haag, met name in Scheveningen, Duindorp en Laak. Vooral jongeren richtten vernielingen aan, staken vuurwerkbommen af en zochten de confrontatie met de politie. De onrust heeft waarschijnlijk te maken met het besluit van de gemeente Den Haag om geen vergunningen te geven voor de jaarlijkse vreugdevuren op de stranden van Duindorp en Scheveningen.