Nieuws/Binnenland
1307531451
Binnenland

Man aangehouden na vondst dode in Weert: politie gaat uit van misdrijf

Weert - De politie heeft een man aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van een vrouw die woensdagmiddag dood werd gevonden in het buitengebied langs de Ringbaan Zuid in Weert. De 37-jarige Weertenaar meldde zichzelf vlak na de vondst van het stoffelijk overschot bij de politie in Weert. Wat de man vertelde was voor agenten aanleiding hem achter slot en grendel te zetten.

Woensdag rond 14.30 uur kwam een melding van een lijkvinding bij de hulpdiensten binnen. Er werd direct opgeschaald en ter plaatse werd een stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen.

Kort na het aantreffen van het stoffelijk overschot meldde zich een persoon bij het politiebureau in Weert. Uit hetgeen hij vertelde kon volgens de politie een mogelijke relatie gelegd worden naar het incident aan de Ringbaan Zuid. Hij is daarop in het politiebureau aangehouden.

Tekst loopt verder onder de tweet.

Groot onderzoek

De politie verricht een groot onderzoek om te achterhalen wat er precies is gebeurd en op welke wijze de verdachte hierbij betrokken was. Sectie op het lichaam zal moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is. Ook de identiteit van de vrouw is nog onbekend. Het vermoeden bestaat wel dat er sprake is van een misdrijf.

Er vindt tactisch, forensisch en buurtonderzoek plaats. Daarnaast wordt de verdachte verhoord en worden er getuigenverklaringen opgenomen.