Nieuws/Binnenland
130800551
Binnenland

Anonieme tip leidt naar pand vol neppe designer merkkleding

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In een bedrijfspand in Capelle aan den IJssel heeft de politie een grote partij nagemaakte designer merkkleding, designer nepmerkschoenen, valse designertassen en riemen gevonden. De geschatte waarde van de handel is een half miljoen euro, meldt de politie woensdag. „Vaak is deze handel in handen van criminelen die geweld niet schuwen.”

Nadat agenten de eerste ruimte in het bedrijfsverzamelgebouw hadden doorzocht, is verder gezocht en op verschillende verdiepingen werden nog twee units met nepartikelen gevonden.

De politie kwam de zaak op het spoor na een anonieme tip. Het zou gaan om een man die in valse merkkleding handelde. Hij gebruikte het pand als opslag, maar ook als winkel voor zijn illegale verkoop. De politie heeft nog niemand aangehouden. „Handelaars van merkkleding bedriegen hun kopers, duperen de echte merkeigenaren, dragen geen belasting af en steken de volledige winst in eigen zak”, aldus de politie in een persverklaring.

Het Intellectuele Eigendom Fraude Team van de politie doet verder onderzoek naar mogelijke verdachten en de omvang van de handel.

Tips of gedupeerd? De Telegraaf Tiplijn is per Whatsapp te bereiken