Nieuws/Binnenland
1308761924
Binnenland

Jongeren gewond bij meerdere steekpartijen Rotterdam-Zuid

ROTTERDAM - De gemoederen zijn donderdagavond flink opgelopen in de wijk Charlois. Groepen jongeren gingen onder meer de confrontatie aan op de Slinge, Asterlo en Schere in Rotterdam-Zuid. Twee tieners werden met steekwonden in het ziekenhuis behandeld.

Eén van de slachtoffers werd met een steekwond op de Diepenhorst aangetroffen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Een andere jongen meldde zichzelf later bij het ziekenhuis.

Vechtpartijen in tram en bus

In totaal werden zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aangehouden. De groepen bestaande uit tieners uit Charlois en IJsselmonde vochten onder meer in tram en bus. In de bus troffen agenten een bivakmuts, een mes en een hamer aan. De politie zal de zaak verder onderzoeken en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het conflict tussen jongeren uit Charlois en IJsselmonde loopt al langer, zo meldt de politie. De gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie zijn in gesprek met de ouders van de minderjarigen en de scholen waar zij les krijgen. Op die manier hoopt men de angel uit het conflict te krijgen.