Nieuws/Binnenland
1308811
Binnenland

Tieners beloofden meisjes heel veel geld

Eis: 42 maanden voor loverboys

UTRECHT - „Ik kan niet omschrijven hoeveel angst en pijn jullie me hebben aangedaan. Ik ben boos omdat jullie misbruik van me hebben gemaakt, mijn lichaam kapot hebben gemaakt en mij, een meisje van vijftien jaar, hebben gedwongen tot seks. Ik vraag me elke dag af: hoeveel was ik eigenlijk waard voor jullie?”

Die hartenkreet liet slachtoffer Sabina dinsdag voorlezen in de rechtbank in Utrecht. Daar stonden twee mannen terecht die haar en een ander meisje in 2015 en 2016 seksueel hebben uitgebuit en mishandeld. De mannen traden volgens het Openbaar Ministerie op als loverboy: ze paaiden de meisjes met aandacht en cadeaus maar veranderden binnen een paar dagen in respectloze mensenhandelaars.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de loverboys 42 maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk.

Lees hier de tweets van Saskia Belleman terug:

’Zelfde soort meisjes’

Volgens het OM hebben Youssef A. en Fouad B. „feilloos hetzelfde soort meisjes uitgezocht.” „Eenzame meisjes voor wie een minimale vorm van aandacht genoeg is.” Vervolgens hebben de mannen de lichamelijke integriteit van de minderjarige meisjes ernstig geschonden „voor eigen seksueel en financieel genoegen.”

De 15-jarige Sabina moest toelaten dat veel vrienden van de verdachten gratis seks met haar mochten hebben. „Populariteit gekocht”, noemde de officier van justitie dat. Eenmaal betaalde een man 20 euro voor seks. Het meisje zat opgesloten in hotelkamers en huizen en en werd telkens naar andere steden gebracht.

Dat gebeurde ook met Brittany (17), die nog veel vaker betaalde seks had voor Youssef A. en Fouad B. Ze stond langs de straat en ontving mannen in auto’s. Beide meisjes werden aangeboden in seksadvertenties met daaronder het 06-nummer van Fouad. Maar die had geen idee hoe dat nummer in die advertentie terecht was gekomen, zei hij. Beide mannen ontkennen ook dat ze kinderpornobeelden van de meisjes hebben gemaakt en die te koop hebben aangeboden.

B. had wel seks met de meisjes gehad, maar op vrijwillige basis, zei hij tegen de rechter. A. zei vrijwel niets en gedroeg zich zo verveeld en ongeïnteresseerd dat hij een uitbrander van de rechter kreeg. Beiden verwerpen loverboypraktijken en zeggen dat de meisjes dat hebben verzonnen. Ze wisten niet dat hun slachtoffers minderjarig waren.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.