Nieuws/Binnenland
1308862
Binnenland

Twintig jaar voor liquidatie IJsselstein

UTRECHT - Bowy T. en Abdelghani el H. moeten twintig jaar de cel in omdat ze in april vorig jaar Samir Erraghib hebben doodgeschoten in zijn auto voor zijn huis in IJsselstein. Waarom ze dat deden en wie van de twee de dodelijke schoten heeft gelost is niet duidelijk, maar de rechtbank vindt ze beiden even schuldig, blijkt uit de uitspraak dinsdagmiddag in Utrecht.

De rechtbank sprak van een kille afrekening, die onherstelbaar leed heeft aangericht. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Beide 23-jarige mannen zijn geen onbekenden van politie en justitie. Bowy T. zat in de laatste fase van zijn jeugd-tbs. Hij was op proefverlof in de tijd dat Erraghib werd geliquideerd. Abdelghani el H. komt al sinds zijn elfde jaar in aanraking met de politie. Toen Erraghib stierf was hij in vrijheid omdat hij niet terugkeerde naar de gevangenis na een verlof.

De rechtbank neemt de mannen uit Rosmalen en Vianen zeer kwalijk dat ze op klaarlichte dag met zware automatische wapens hebben geschoten in een woonwijk. Dat het zevenjarige dochtertje van het slachtoffer naast hem in de auto zat en in levensgevaar kwam, kon ze niet schelen. „Op nietsontziende wijze is een zeer bloedige moord voorbereid en gepleegd”, vindt de rechtbank.

De familie van Erraghib, onder wie zijn 7-jarige dochtertje die naast hem in de auto zat, heeft grote psychische schade opgelopen. De schutters moeten fikse schadevergoedingen betalen aan een aantal familieleden. Hun advocaten, die eerder betoogden dat er „geen kruimel bewijs” was tegen hun cliënten, zeiden dinsdag dat ze zich beraden op hoger beroep.

Lees meer: ’Wraakactie uit onderwereld’