Nieuws/Binnenland
1309193
Binnenland

Zorgcentrum vol rook door toedoen bewoner

De brandweer bij woonzorgcentrum Stefanna.

De brandweer bij woonzorgcentrum Stefanna.

DELFT - Een vermeende brand heeft de gemoederen bij woonzorgcentrum Stefanna in Delft flink beziggehouden. De bewoners, brandweer én politie dachten dat een bewoner zijn aanleunwoning in lichterlaaie had gezet. Dat viel uiteindelijk wel mee.

De brandweer bij woonzorgcentrum Stefanna.

De brandweer bij woonzorgcentrum Stefanna.

De bewoner van het zorgwooncentrum had zoveel wierook aangestoken, dat twee verdiepingen in het zorgcentrum, naast de aanleunwoning, vol rook kwamen te staan. De brandweer kreeg rond 8.54 uur de melding dat er een brand gaande was. „Het was wierook”, laat een woordvoerder van de brandweer weten aan De Telegraaf. „Het stinkt hier beneden zelfs”, zei een receptioniste van het aangrenzende woonzorgcentrum Stefanna tegen Omroep West.

Er zijn geen gewonden gevallen, maar voor de zekerheid zijn er wel bewoners gecontroleerd in de ambulance. In het woonzorgcentrum hoefden er geen woningen te worden ontruimd. Een woordvoerder van Stefanna zegt dat ’alles nu in orde’ is. Delft - A vd Leeuwlaan Wierook oorzaak van rook in gangen aanleunwoningen Niet ontruimd, aantal bewoners ter plaatse nagezien door ambulance— Brandweer Haaglanden (@Brandweer_HGL) January 30, 2017