Nieuws/Binnenland
1309202
Binnenland

Gevoelsmatige lente op komst

AMSTERDAM - Nog wat nachtelijke vrieskou en dan is het zover; het einde van een periode winters weer. Dat melden de weersites. Het is helaas nog veel te vroeg om te zeggen dat de lente eraan komt. Het voelt in ieder geval wél zo met temperaturen boven de 10 graden in het vooruitzicht.

Maandag wordt het 4 tot 9 graden met vrij veel bewolking in het grootste gedeelte van Nederland, meldt MeteoGroup. Komende nacht en in de nacht naar woensdag blijft het bewolkt en blijft het kwik op de meeste plaatsen boven het vriespunt. Na de lange koude periode zit er nog steeds kou in de grond. Mocht het toch opklaren, verwacht MeteoGroup dat het kwik gemakkelijk tot rond of zelfs tot iets onder het vriespunt daalt en kan het door bevriezing lokaal verraderlijk glad worden. Buienradar, Weerplaza en het KNMI daarentegen verwachten de komende dagen helemaal géén vrieskou.

In de tweede helft van de week verdwijnen de kou en de gladheid volgens alle weersites. Een zuidelijke stroming voert zeer zachte lucht aan en daarmee gaat het kwik overdag omhoog naar 10 tot lokaal 15 graden later deze week. Alleen op de Wadden blijft het kouder.