Nieuws
1309231
Nieuws

Laatste plekken voor oktober 2016!

LEZERSREIS: Ga mee naar Moskou en St. Petersburg

Ga je mee op reis?

Ga je mee op reis?

Ga mee op reis door het boeiende Rusland! Tijdens verschillende lezingen neemt Pieter Waterdrinker u mee in de Russische tijdmachine. Onze correspondent/romanschrijver heeft de afgelopen 20 jaar alle grote gebeurtenissen voor De Telegraaf verslagen. Zijn diepe liefde voor Rusland deelt hij graag met onze lezers tijdens deze bijzondere stedenreis.

Ga je mee op reis?

Ga je mee op reis?

Dag 1: Amsterdam – Moskou

Na aankomst per KLM in de middag transfer naar het stadscentrum en de eerste verkenning van de Russische metropool. De moderne flats en de oude stadsvilla’s, brede lanen en voetgangerboulevards, de toren van Moscow City en de middeleeuwse burcht van de tsaren: in deze grote bruisende stad aan afwisseling geen gebrek. Na het inchecken de inleidende lezing door Pieter Waterdrinker.

Dag 2: Moskou

Vanochtend een bezoek aan de zetel van de tsaren – de middeleeuwse vesting het Kremlin, met de ooit belangrijkste kathedralen des lands, bekend om kleurrijke muurschilderingen en vergulde koepels. De symbolen van het oude Rusland, de reusachtige tsarenklok en het tsarenkanon, mogen niet ontbreken. ’s Middags bezoek aan het Russische Vaticaan, de 500-jarige kloosterstad Sergiëv Posad.

Dag 3: Moskou-Sint-Petersburg

’s Ochtends een excursie in de Moskouse ondergrondse. Een van de mooiste ter wereld met kristal, marmer en met mozaïek gedecoreerde stations. De rest van de ochtend vrij. Hierna transfer naar het treinstation en vertrek per sneltrein naar Sint-Petersburg. Na aankomst de eerste stadsverkenning, onderweg naar het hotel. ’s Avonds een lezing door Pieter Waterdrinker.

Dag 4: Sint-Petersburg

In ochtend oriëntatie in Sint-Petersburg, stad van paleizen, musea en  bruggen. Route langs de oude haven, de Petrus & Paulusvesting en het Nevsky Prospekt. ’s Middags naar een van de grootste buitenverblijven van de Russische tsaren: Tsarskoye Selo, met het indrukwekkende Catharina-paleis. Na een wandeling door Versailles-achtige parken en langs vergulde fonteinen. ’s Avonds de kans om opera of ballet bij te wonen.

Dag 5: Sint-Petersburg

In de ochtend per metro naar het Winterpaleis, de tsarenresidentie die het wereldmuseum de Hermitage herbergt. De rondleiding gaat langs de gala- en audiëntiezalen, hoogtepunten van de enorme collectie schilderkunst, waaronder een indrukwekkend aantal Rembrandts en de privévertrekken van de tsaren. Middag ter eigen beschikking of om verder de musea te bezoeken. ’s Avonds facultatief naar een concert.

Dag 6: Sint-Petersburg – Amsterdam

De laatste ochtend in Sint-Petersburg wordt besteed aan een uitstapje naar een van de grootste buitenverblijven van de Russische tsaren: Tsarskoje Selo, met een bezoek aan het indrukwekkende Catharina-paleis. Retour naar Sint-Petersburg. Na de afsluitende lezing van Pieter Waterdrinker transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam.

 

REISDATA:                 REISSOM:

 

 

Inclusief bij de reis:

vliegreis per KLM Amsterdam – Moskou en St. Petersburg – Amsterdam

• luchthavenbelasting (ca. € 136,-)

• vervoer volgens programma per bus met airconditioning en metro

• Moskou – St. Petersburg per dagtrein

• verblijf in ****+ hotel Novotel Centre in Moskou en **** hotel Best Western Ligovsky in Sint-Petersburg

op basis van logies/ontbijt, twee diners • Nederlandssprekende Russische reisleiding.

Toeslagen

• eenpersoonskamer € 150,- per persoon

• visum € 125,- mits standaard

Exclusief

• lunches en diners

• persoonlijke uitgaven • facultatieve programmaonderdelen • reis- en/of annuleringsverzekering

• fooien

• visum

 

RESERVEREN

tel. 020-4204482 of telegraaf@marcopoloreizen.nl